08 mei 2014

Sinistere aanwijzingen (nieuws, 2014)

NIEUWE 'CHRISTIE' HEET 'THE MONOGRAM MURDERS'

Hercule Poirot vertolkt door David Suchet
Uitgeverij HarperCollins en The Times hebben vandaag de titel bekendgemaakt van de nieuwe Agatha Christie die wereldwijd op 8 september aanstaande verschijnt: 'The Monogram Murders' oftewel 'De Monogram Moorden' in Nederlandse vertaling.

Zoals bekend wordt het nieuwe Hercule Poirot-mysterie geschreven door de Britse bestsellerauteur Sophie Hannah. De nieuwe Agatha Christie verschijnt in meer dan vijftig landen tegelijk.

'De Monogram Moorden' speelt zich af in 1929. Poirots rustige avondmaal in een Londens etablissement wordt verstoord als een opgejaagde, jonge vrouw hem toevertrouwt dat iemand op het punt staat haar te vermoorden. Ze is doodsbang, maar zegt dat het recht zal zegevieren als ze dood is, en ze smeekt Poirot geen onderzoek te verrichten in het geval van haar dood. 

Later die nacht worden drie mensen dood aangetroffen in een fancy Londens hotel. De moordenaar heeft drie sinistere aanwijzingen achtergelaten, een bij elk lichaam. Al snel is Hercule Poirot verwikkeld in de zaak en terwijl hij alles op alles zet om de bizarre stukjes van de puzzel in elkaar te zetten, maakt de moordenaar zich klaar om weer toe te slaan... 

Sophie Hannah (1972) schrijft naast thrillers ook romans, kinderboeken en po√ęzie. Haar boeken worden uitgegeven in 27 landen en werden bekroond met onder andere de Crime Thriller of the Year Award en de Specsavers National Book Award. Hannah woont met haar man en twee kinderen in Cambridge. 'De Monogram Moorden' verschijnt voor de Nederlandse en Vlaamse markt bij uitgeverij Mistral.

Middels een YouTube-filmpje onthulde Hannah vandaag persoonlijk de titel en vertelde ze over dit project:Geen opmerkingen: