09 januari 2012

Gesignaleerd (94)

vers van het mes!

MILOU VAN DER WILL - BREEKIJZER

Bij uitgeverij Cargo verschijnt donderdag 12 januari 'Breekijzer' van Milou van der Will. Deze tweede thriller van de journaliste gaat volgens de uitgever over liefde en verlangen en levensgevaarlijke keuzes.

Een knal rukt de zestienjarige Sam uit zijn slaap. Samen met zijn broertje Lucas is hij getuige van een onvoorstelbaar familiedrama. Zijn vader begaat een crime passionel en schiet zichzelf en zijn vrouw dood. Het is een levenslang trauma voor de beide broers.

Twee jaar later slaagt Sam erin met zijn grote liefde Sophie eindelijk een toekomst op te bouwen. Maar als hij uit geldnood een klus aanneemt voor een vriend, keert het lot zich wederom tegen hem en raakt hij langzaam in de greep van een internationale bende.

Ondertussen stuit Sophie onverwacht op de dagboeken van Sams moeder en ontdekt mysterie op mysterie. Ze gaat op zoek naar de waarheid achter het familiedrama en wordt geconfronteerd met een pijnlijke en gevaarlijke geschiedenis waarvan in de politierapporten geen melding wordt gemaakt.

Milou van der Will (Naarden, 1985) debuteerde in 2010 met de thriller 'Rood licht', waarvan meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht. Van der Will begon haar journalistieke carrière in de bladenwereld. Ze schreef jaren voor dagblad Metro, waar ze zich vooral bezighield met sociaalmaatschappelijke onderwerpen. Momenteel is zij freelance journalist voor diverse media.

Milou van der Will - Breekijzer. Uitgeverij Cargo, 352 pag., € 18,90. ISBN 978 90 234 6885 1

2 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Godsamme. Die coverfoto's gaan steeds meer op elkaar lijken...

Peter Kuijt zei

Tijd voor een competitie 'mooiste cover van de maand/jaar' en 'beroerdste boekomslag van de maand/jaar