30 januari 2013

Tegenhanger (nieuws, 2013)

HEADHUNTERS GENOMINEERD VOOR BAFTA

De verfilming van de thriller 'Headhunters' van Jo Nesbø is genomineerd voor een BAFTA in de categorie 'Beste Buitenlandse Film'.

De British Academy of Film and Television Arts, ook bekend als de BAFTA, is een Britse organisatie die jaarlijks prijzen uitreikt aan films en televisieprogramma's. Deze prijzen vormen de Britse tegenhangers van de Amerikaanse Oscars. Naast de filmprijzen, die in februari worden uitgereikt, kent de academie jaarlijks in april ook prijzen toe aan de beste televisieprogramma's. De ceremonie vindt plaats op 10 februari in het Royal Opera House in Londen.

Over de film: Roger Brown is een succesvolle headhunter, zijn vrouw Diana is eigenaar van een kunstgalerij. Ze leiden een luxeleven, een leven dat ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Als Roger bij een opening kennis maakt met Clas Greve, ziet hij een oplossing voor zijn financiële problemen. Niet alleen is Greve de perfecte kandidaat voor een bestuursfunctie bij een van Rogers opdrachtgevers, hij bezit ook een van de meest gewilde werken van Peter Paul Rubens. Roger begint aan de voorbereiding van een kunstroof, maar al snel raakt hij in grote problemen en wordt hij meegezogen in een wereld van huurmoordenaars en oplichters.

Geen opmerkingen: