29 januari 2013

Remakes (nieuws, 2013)

PENOZA WORDT PENOSJKA

De Nederlandse misdaadserie 'Penoza' krijgt opnieuw een eigen versie in een ander land. Rusland maakt dit jaar een remake die daar volgend jaar te zien zal zijn. De Amerikaanse remake is al gemaakt en verschijnt vanaf maart onder de titel Red Widow op de buis.

Ook Polen maakt een eigen versie. Het is bijzonder dat van een Nederlandse serie zoveel remakes worden gemaakt. Producent Alain de Levita laat weten: ,,Ik had nooit durven dromen ooit een serie te maken die zowel in Amerika als Rusland een remake krijgt. Het markeert het internationale succes van 'Penoza'. Ook andere grote landen hebben hun interesse in de serie getoond.''

'Penoza' wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met de KRO. Het idee voor de serie is van Pieter Bart Korthuis, die eveneens verantwoordelijk is voor het scenario. Het tweede seizoen is net afgelopen en werd de afgelopen maanden door Nederland 3 met succes vertoond. Gemiddeld keken er zo'n 800.000 mensen naar. Penoza III wordt nu gemaakt en in september 2013 uitgezonden.

(Bron: Het Parool)

Geen opmerkingen: