22 januari 2013

Van de transfermarkt (nieuws, 2013)

DHOOGE NAAR HOUTEKIET

Meer dan vijf jaar lang vond Bavo Dhooge onderdak bij uitgeverij Manteau. Een mooie periode en een vruchtbare samenwerking, aldus de Vlaamse auteur. Maar 'na lang nadenken' heeft Dhooge 'de knoop doorgehakt' en zelf aangebeld bij Vlaamse uitgeverij Houtekiet. Die zal zijn thrillers voortaan op de markt brengen. ,,De ingrediënten van de thrillers blijven echter dezelfde'', stelt de schrijver.

Of dat zo is, kan de lezer al in maart beoordelen. Want dan verschijnt de volgende 'L.A.-thriller' van Dhooges hand, getiteld 'Santa Monica'. Weer een boek in de stijl van Tarantino, 'The Sopranos' en Elmore Leonard, belooft de schrijver.

1976, Santa Monica. Jack Spark laat als buitenwipper geen enkele lastige klant binnen, maar zelf sluit hij een pact met slotenmaakster Monica Gucci om op rooftocht te kunnen gaan. Monica brengt de sloten aan en geeft hem de sleutels.

Jacks ex-baas Fats Foley wil ook 'binnen' zijn en heeft zijn zinnen gezet op het fortuin van Randy Wells, mormoon en eigenaar van drie vrouwen die hij Randy's Angels noemt. Randy is schatrijk en staat bekend als 'de Heler', maar de slechtste geest van allen is Randy zelf. Jack en Monica vormen ondertussen een gouden duo, tot ze een deur te veel openen, die van Randy.

De trailer van 'Santa Monica':

Geen opmerkingen: