12 januari 2013

Veilige plek (nieuws, 2013)

NA VERFILMING NU OOK TONEELSTUK 'TERUG NAAR DE KUST'

'Terug naar de kust', het thrillerdebuut van Saskia Noort, is na de verfilming nu ook bewerkt voor het theater. De kaartverkoop voor de voorstelling is inmiddels gestart. Op 18 januari beginnen de try-outs en op 31 januari gaat de voorstelling in première in de Stadsschouwburg Haarlem. Het stuk is tot en met 21 mei 2013 te zien in schouwburgen in heel Nederland.

'Terug naar de kust' gaat over de alleenstaande moeder Maria die wordt bedreigd en besluit met haar kinderen onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Maar of dit nu de veilige plek is waar zij op hoopt?

De schokkende jeugdherinneringen aan haar gestoorde moeder komen steeds vaker terug en de twijfel aan haar geestelijke gezondheid door haar omgeving neemt toe. Maria's grootste angst, net zo gestoord te zijn als haar moeder, lijkt werkelijkheid te worden.
Doet ze het zichzelf aan? Kan Maria ontsnappen aan de razernij van haar zus Ans en een eind maken aan deze inktzwarte nachtmerrie?

Bos Theaterproducties produceert de voorstelling. De regie is in handen van Mette Bouhuijs (onder meer bekend van 'De Tweeling', 'De Gelukkige Huisvrouw' en onlangs 'Jaloezie'). De rollen worden vertolkt door onder anderen Miryanna van Reeden, Kim Pieters, Cas Jansen, Vincent Croiset en Wivineke van Groningen.

Geen opmerkingen: