06 januari 2013

In haar hemd (nieuws, 2013)

PROF (82) TREEDT IN VOETSPOREN ASPE

De Vlaamse professor Henk Van daele (82) heeft onlangs zijn thrillerdebuut gemaakt. En hij heeft de smaak te pakken. Hij werkt al aan een opvolger met daarin dezelfde politiecommissaris die de hoofdrol speelt. ,,Een beetje zoals Van In in de boeken van Aspe'', zegt Van daele in het Nieuwsblad.

Van daele is wellicht één van de oudste debuterende misdaadauteurs ooit. ,,Nochtans is schrijven al lang een passie'', stelt de psycholoog, die op jonge leeftijd een eerste gedichtenbundel schreef. Als academicus publiceerde hij heel wat wetenschappelijke werken. Pas na zijn pensioen kwam er opnieuw ruimte voor andere boeken. Zo beschrijft Van daele in het boek 'Borstkanker met puntjes' hoe hij in 1999 borstkanker kreeg, en welke invloed de ziekte had op zijn dagelijks leven.

Nu lanceert hij via Shopmybook.com zijn eerste echte misdaadroman: 'De Advocaat en de terriër'. ,,Ik was er al enkele jaren mee bezig'', verklaart hij. ,,Maar ik wist niet of het resultaat goed genoeg zou zijn.''

In de thriller wordt Micheline, de enige dochter van de vooraanstaande advocaat Morendelle, gegijzeld. Na verscheidene bange uren blijkt echter dat de gijzelnemers niet de studente, maar wel meester Morendelle zelf als doelwit hadden. Maar de advocaat is op skivakantie. Commissaris Sluytens, bijgenaamd de Skye terriër, staat voor een raadsel: wat was het ware doel van de onbekende criminelen? Een banale autodiefstal, een moordpoging door huurmoordenaars, of een wraakneming van de ex-echtgenote?

Enkele advocaten die het boek mochten inkijken, gaven positieve feedback. ,,Ze vonden dat ik de advocatuur mooi in haar hemd heb gezet'', aldus Van daele.

(Bron: Nieuwsblad.be)

Geen opmerkingen: