13 januari 2013

Welkom in het Westland (nieuws, 2013)

TV-VERSIE 'CEL' KRIJGT GEHEEL ANDER EINDE

De VPRO zendt op zondag 10 februari het eerste deel uit van de serie 'Bellicher: Cel', naar de met een Gouden Strop bekroonde thriller van Charles den Tex. Hoewel de film ook al - weliswaar korte tijd - in de bioscoop te zien was, is het voor Den Tex-fans aan te bevelen ook de tv-reeks te volgen. De nieuwe serie volgt de lijn van de film, maar onderscheidt zich met meer gelaagde verhaallijnen en een volledig ander einde.

Het tweede seizoen van de thrillerserie volgt opnieuw de lotgevallen van communicatieadviseur Michael Bellicher, vertolkt door Daan Schuurmans. Bellicher vecht ditmaal tegen internethackers die zijn identiteit misbruiken. Hij is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Bellicher zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Onze held tegen wil en dank ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

Behalve voor Schuurmans zijn er in de zesdelige reeks ook rollen voor Tim Murck, Anniek Pheifer, Huub Stapel, Anna Drijver, Benja Bruijning en Gijs Naber. 'Bellicher: Cel' is geproduceerd door Pupkin in samenwerking met de VPRO, CoBO en het Nederlands Filmfonds.

De trailer van de bioscoopversie van 'Bellicher: Cel':

Geen opmerkingen: