30 september 2011

Gesignaleerd 65 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

ARNALDUR INDRIDASON - GRAFTEKEN

Bij uitgeverij Q verschijnt dinsdag 4 oktober 'Grafteken', een nieuwe thriller van de IJslandse schrijver Arnaldur Indridason.

In 'Grafteken' maakt rechercheur Erlendur weer zijn opwachting, als op het met bloemen opgemaakte graf van de IJslandse vrijheidsstrijder Jón Sigurðsson het naakte lichaam van een meisje wordt gevonden. Waarom juist daar?

Erlendur en zijn collega’s staan voor een raadsel. Het slachtoffer was verslaafd aan heroïne. Dus beginnen Sigurður Óli en Elínborg hun onderzoek in het drugsmilieu. Een spoor leidt naar de Westfjorden van IJsland, waar Jón Sigurðsson vandaan kwam. Bestaat er een verband? Het oplossen van deze zaak wordt pas echt delicaat als blijkt dat ook kopstukken uit de economische wereld tot de verdachten behoren.

Arnaldur Indridason (Reykjavik, 1961) heeft de belangrijkste prijs voor de beste thriller in Scandinavië en Noord-Europa, de Martin Beck Award, als enige schrijver twee keer op rij gewonnen. Van zijn boeken werden wereldwijd ruim zes miljoen exemplaren verkocht.

Arnaldur Indridason - Grafteken. Vertaling: Adriaan Faber. Uitgeverij Q, 256 pag., € 15,00. ISBN 9789021441368

Geen opmerkingen: