16 maart 2012

Wordt verwacht 279 (nieuws, 2012)

EEN ONCONVENTIONELE KASTEELROMAN

Met hun laatste thriller De duim van Alva sleepte het Nederlands-Vlaamse duo Kisling & Verhuyck drie nominaties voor prijzen (Hercule Poirot-prijs, De Diamanten Kogel, Gouden Strop) in de wacht, maar ging de trofee uiteindelijk naar een ander. De twee zitten echter niet in zak en as of bij de pakken neer. Integendeel, in mei 2012 verschijnt bij uitgeverij De Arbeiderspers alweer hun vierde roman, 'Zwarte kant'. Het is literatuur met spanning, belooft de uitgever, en ook: 'een onconventionele kasteelroman'.

Is porno dodelijk? In een dorpje in de Dordogne staan twee kastelen. Het elegante Cudessac, eigendom van de grootindustrieel en multimiljonair Durand, en het onherbergzame Rameuillac, dat in het bezit is van de verarmde baron de Malinobre.

In de slotkapel van Château Cudessac wordt gedurende een week een congres gehouden over erotische spotschriften uit de achttiende eeuw. Nora Blanker, werkzaam in het prestigieuze Amsterdamse antiquariaat Nil Novi, besluit om tijdens haar vakantie een aantal lezingen bij te wonen.

Wanneer een van de sprekers op een verdachte manier om het leven komt, moet in allerijl een invaller worden gezocht. Deze ongeplande lezing zet een reeks fatale gebeurtenissen in gang.

Corine Kisling en Paul Verhuyck publiceerden eerder 'Het leugenverhaal', 'Kwelgeest' en 'De duim van Alva'.

Andere nieuwe titels:

Ferdinand von Schirach - 'De zaak Collini' (augustus 2012.) Romandebuut van strafpleiter die eerder successen boekte met 'Misdaden' (2010) en 'Schuld' (2011). Klik hier voor meer informatie over nieuwe boek.
Britta Bolt - 'Heldhaftig' (september 2012). Al eerder aangekondigd voor publicatie in het voorjaar van 2012. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen: