19 maart 2012

Gesignaleerd (114)

vers van het mes!

MARIA RIJK - DIEPTEPUNT

Bij uitgeverij Karakter verscheen vorige week 'Dieptepunt', het thrillerdebuut van Maria Rijk.

Voor de Maand van het Spannende Boek 2011 schreef Karakter een wedstrijd uit voor nieuw Nederlands schrijftalent. De beste twintig spannende zomerverhalen verschenen in de bundel 'Bergen bloedt'. De vraag aan de lezers was te stemmen op wat zij het beste en meest veelbelovende spannende verhaal vonden. Het overgrote deel van de stemmen ging naar Maria Rijk.

Over 'Dieptepunt': Op een zaterdagochtend wordt Martha in Utrecht aangereden, bedreigd en in elkaar geslagen door een onbekende vrouw. Martha, die zowel fysiek als mentaal een enorme klap krijgt, raakt in de weken die op het ongeluk volgen de controle over haar zo geordende leven kwijt. Ze komt tot ontdekkingen die elke zekerheid in haar leven doen verdwijnen.

Haar huwelijk, haar kinderen, haar baan, haar zelfvertrouwen… alles wordt op het spel gezet. Het trauma dat zich in haar jeugd heeft afgespeeld wordt opnieuw opgerakeld. En dan blijken Martha's kinderen ook nog doelwit te zijn van de onbekende vrouw.

Maria Rijk groeide op in Nijverdal en studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft. Maria maakte reizen over zes continenten en liep twee marathons. Ook leuk om te weten: Haar favoriete positie op het hockeyveld is linkshalf.

Maria Rijk - Dieptepunt. Uitgeverij Karakter, 255 pag., € 15,00. ISBN 978 90 4520 085 9

Geen opmerkingen: