05 maart 2012

Vertrouwen (nieuws, 2012)

LUCRATIEVE DEAL VOOR DOE-HET-ZELF-AUTEUR

De Britse schrijver Kerry Wilkinson, die op eigen initiatief zijn e-thrillers uitgaf, heeft een lucratief contract gesloten voor een serie van zes boeken. Voor uitgeverij Pan Macmillan schrijft hij drie nieuwe delen in zijn Jessica Daniel-reeks. Bovendien zullen zijn eerder verschenen e-boeken nu ook in print verschijnen.

Uitgevers stonden voor Wilkinson in de rij na zijn fenomenale successen in de e-bookhitlijsten. De 31-jarige sportverslaggever begon amper een jaar geleden met het schrijven van e-thrillers, en slaagde er in een half jaar in om 250.000 exemplaren te verkopen. Hij werd de bestverkopende auteur bij Amazon in het laatste kwartaal van 2011.

Trisha Jackson, hoofdredacteur van MacMillan, zei verheugd te zijn met de inlijving van Wilkinson. ,,Zijn stijl, de verhaallijnen en de karakters, zijn een garantie voor succes.'' En Wilkinson is niet minder blij met Macmillan. ,,Het feit dat ze zes boeken willen uitbrengen van een serie die vorig jaar nog niet eens bestond, bewijst dat ze vertrouwen hebben in mij als schrijver en de wereld die ik heb gecreëerd.

(Zie ook eerder bericht over Wilkinson)

(Bron: The Daily Telegraph)

Geen opmerkingen: