05 maart 2012

Portfolio (nieuws, 2012)

AVRO-STEM KOMT MET THRILLER

Op haar website presenteert ze zichzelf als 'De stem van de AVRO'. Maar journaliste Marjolijn Uitzinger (1947) heeft veel meer noten op haar zang. Zo presenteerde ze ooit 'In de Rooie Haan' en 'Haagse Bluf'. Aan haar cv kan nu ook thrillerschrijfster worden toegevoegd. Bij uitgeverij De Geus verschijnt in juni 2012 haar debuut 'Een fatale primeur'. Een thriller over de Oost-Duitse geheime dienst Stasi.

De inhoud: De jonge journaliste Sam Coorenvaar wordt door haar baas naar Berlijn gestuurd. Haar collega Jur werkt er al langer en maakt haar wegwijs in de hippe metropool. Ze ontdekt dat hij bezigis met een grote en ophef makende primeur, maar aan dat onderzoek komt plots een einde als Jur met zijn auto verongelukt.

Sam is nieuwsgierig en waagt zich in zijn voetsporen. Maar zodra ze ook maar één stap zet, wordt ze bedreigd door mensen die er geen baat bij hebben dat het Duitse Stasiverleden wordt opgerakeld.

Uitzinger begon haar loopbaan in de parlementaire journalistiek. Nadat zij voor de Volkskrant en Het Vrije Volk gewerkt had, werd ze woordvoerder bij het ministerie van VROM. Vervolgens werkte ze voor diverse omroepen als radio- en televisiepresentator. Zo was ze regelmatig te horen als presentator van het Radio 1 journaal en het programma Met het oog op morgen. Sindsdien is ze actief als dagvoorzitter en discussieleider. Uitzinger was gehuwd met de in 2002 overleden CDA-politicus Gerrit Brokx. Momenteel woont en werkt ze in de Duitse hoofdstad.

Geen opmerkingen: