14 maart 2012

Gesignaleerd (110)

vers van het mes!

RUTH RENDELL - GOEDE BUREN

Deze week verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna de psychologische thriller 'Goede buren' van Ruth Rendell. Over wreed geweld dat om het hoekje van het alledaagse loert.

Wanneer Stuart Font in Lichfield House gaat wonen, nodigt hij zijn buren en zijn minnares uit. Maar wat een feestje zou moeten worden om iedereen te leren kennen en samen te brengen, loopt uit op een drama. De echtgenoot van Stuarts minnares is achter hun relatie gekomen en slaat Stuart het ziekenhuis in.

Dit levert de buren een hoop gespreksstof op, maar betekent het einde van Stuarts relatie. Liever richt hij zich op een van de mooie Aziatische overbuurmeisjes, 'Tigerlily'. Als blijkt dat zij een Engels paspoort nodig heeft, is hij maar wat graag bereid haar te helpen. Tigerlily komt echter niet op hun afspraak opdagen en Stuart wacht een onaangename verrassing.

Ruth Rendell (1930) wordt wereldwijd gezien als de 'koningin van de misdaad'. Ze werkte aanvankelijk als journalist, tot in 1964 haar eerste boek uitkwam. Inmiddels schrijft ze al meer dan 40 jaar detectives en thrillers van het hoogste niveau. Haar Inspecteur Wexford-mysteries en psychologische thrillers zijn in 22 talen vertaald. Onder de naam Barbara Vine schrijft ze vooral psychologische thrillers. Naast haar schrijfcarriere heeft ze ook een politieke carriere. In 1997 kreeg ze de titel barones en een zetel in het Britse Hogerhuis.

Ruth Rendell - Goede buren. Vertaling: Rogier van Kappel. Uitgeverij A.W. Bruna, 219 pag., € 17,95. ISBN 978 94 005 0038 9

Geen opmerkingen: