01 maart 2012

Naar Antwerpen (nieuws, 2012)

HERCULE POIROT NAAR DE BEURS

Na twee jaar de winnaar van de Hercule Poirotprijs te hebben gehuldigd in de Stadsschouwburg in Brugge, wordt dit jaar voor de prijsuitreiking verkast naar Antwerpen. De laureaat kan de prijs voor de beste Vlaamse thriller op woensdag 31 oktober komen ophalen tijdens de openingsdag van de Boekenbeurs 2012 in 'de koekenstad'.

Al vijftien jaar lang bekroont het magazine Knack de beste Vlaamse misdaadroman. Met deze prijs wil Knack de Vlaamse misdaadauteurs een steuntje in de rug te geven. De laureaat krijgt een geldprijs van 5000 euro en een gegraveerde pen. Bovendien, zo maakte de organisatie vandaag bekend, zal de winnaar de prijs ontvangen uit handen van een
'befaamd buitenlandse thrillerauteur'. Vorig jaar kreeg de winnaar Rudy Soetewey de cheque trouwens overhandigd door 'onze' Esther Verhoef, voor Vlamingen natuurlijk ook een beroemde misdaadschrijver van over de grenzen.

Voor de prijs komen de Vlaamse misdaadromans in aanmerking die verschenen na 1 juni 2011. Uiterste inschrijfdatum is 30 september. Eerdere winnaars waren onder anderen Patrick De Bruyn, Deflo, Johanna Spaey, Mieke de Loof, Stan Lauryssens, Pieter Aspe en Jef Geeraerts.

Geen opmerkingen: