14 maart 2012

Gezaghebbend (nieuws, 2012)

OEUVREPRIJS VOOR JOHN SANDFORD

Het gezaghebbende Amerikaanse thrillertijdschrift The Strand Magazine heeft aan de auteurs Joseph Wambaugh en John Sandford (foto) een Lifetime Achievement Award toegekend.

Wambaugh verwierf faam met zijn bestsellers als 'The New Centurions' (1971) en 'Blue Knight' (1972). Hij wordt onderscheiden voor de manier waarop hij politieromans heeft weten te transformeren naar serieuze literatuur.

John Sandford, die al een kwart eeuw thrillers produceert, is een van de meest succesvolle schrijvers ter wereld. Zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald en bereiken doorgaans de bestsellerlijsten.

The Strand Magazine heeft ook de genomineerden voor de 2011 Strand Magazine Critics Awards bekendgemaakt. De toplijsten zijn samengesteld door jury's bestaand uit recensenten en journalisten van onder andere USA Today, LA Times en Chicago Tribune.

Michael Connelly werd voor het vierde achtereenvolgende jaar genomineerd als auteur van het beste boek. Ditmaal bereikte zijn thriller 'The Drop' de shortlist. Andere genomineerden in deze categorie zijn Lee Child, Joseph Finder, P.D. James en George Pelecanos.

Genomineerden beste debuut:
'The Hypnotist' - Lars Kepler
'Sister' - Rosamund Lupton
'Before I Go to Sleep' - S.J. Watson
'The Boy in the Suitcase' - Lene Kaaberbøl en Agnete Friis
'The Poison Tree' - Erin Kelly

Genomineerden beste thriller:
The Affair - Lee Child
The Drop - Michael Connelly
Buried Secrets - Joseph Finder
Death Comes to Pemberley - P.D. James
The Cut - George Pelecanos

De prijzen worden uitgereikt tijdens een bijeenkomst op 11 juli in New York.

(Bron: Strand Magazine)

Geen opmerkingen: