27 maart 2012

Ideale ouder (nieuws, 2012)

MOEDER ALEX VAN GALEN VOERT PROMOTIEGUERRILLA

,,Een briljant meesterwerk dat zijn weerga niet kent in de Europese misdaadliteratuur; dat mag best eens gezegd worden.'' Dat schrijft Betty van Galen-Bosma.

Het boek waar zij op doelt is 'Ideale ouders' van Alex van Galen. Inderdaad, haar zoon. De wervende tekst zat verpakt bij recensie-exemplaren die her en der verspreid zijn onder critici in den lande. Het is een opvallende bijna guerrilla-achtige manier van promotie voeren en in ieder geval geeft het blijk van onvoorwaardelijke moederliefde, van een ideale ouder.

Van Galen-Bosma schrijft, overigens in een stijl die verraadt dat haar zoon het van haar heeft, dat Alex niets van haar brief weet. ,,Alex vindt het gênant als zijn moeder zich met zijn zaken bemoeit. Dat zou ook niet nodig zijn als hij wat meer voor zichzelf opkwam, maar hij lijkt nou eenmaal op zijn vader.''

Moeder Van Galen claimt dat het succes van haar zoon niet zozeer aan zijn kwaliteiten maar aan haar te danken is. ,,Hoe denkt u dat zijn thriller 'Duivelssonate' aan die mooie recensies kwam, zelfs in Duitsland? En wie heeft ervoor gezorgd dat zijn laatste roman 'Süskind', een bestseller werd? Dat is allemaal de danken aan liefdevolle moedermarketing.''

Van Galens moeder stelt verder dat haar zoon het ongepast vindt als zij journalisten benadert. ,,Maar een kind weet niet altijd wat goed voor hem is.'' Zo is het maar net. Nu maar hopen dat Alex van Galen weet wanneer het Moederdag is.

By the way, 'Ideale ouders', een thriller over het adoptietaboe, verschijnt in mei bij uitgeverij A.W. Bruna.

Geen opmerkingen: