24 maart 2012

Bijrol (nieuws, 2012)

DEENSE SARAH LUND IN AMERIKAANSE 'THE KILLING'

De Deense actrice Sofie Gråbøl (1968), die in The Killing de hoofdrol speelt van rechercheur Sarah Lund krijgt een rol in de Amerikaanse remake van de Deense thrillerserie 'Forbrydelsen'. Gråbøl speelt daarin een officier van justitie in Seattle.

De rol van Lund is in handen van Mireille Enos. Gråbøls Deense accent is door de scenarioschrijver uitgebuit, want 'haar' officier van justitie Christina heeft haar wortels in Scandinavië liggen. Op 1 april is de Deense te zien op het Amerikaanse tv-station AMC.

Amerikaanse kijker zullen niet gek opkijken bij Gråbøls verschijning, want de oorspronkelijke Deense serie is nooit in de Verenigde Staten te zien geweest. In Groot-Brittannië was 'Forbrydelsen' echter een groot succes.

Gråbøl had dit jaar ook nog een rolletje in de Britse comedyserie Absolutely Fabulous. Daar speelde ze even Sarah Lund. Inmiddels is een derde reeks van Forbrydelsen in de maak. Eind september moet deze laatste serie in Denemarken op de buis verschijnen. De reeks heeft een actueel onderwerp: de wereldwijde economische crisis. De moord op een zeeman voert Lund op een speurtocht door de financiële wereld.

(Bron: Radio Times, DR Forside)

Geen opmerkingen: