15 maart 2012

Gesignaleerd (111)

vers van het mes!

SEBASTIAN FITZEK - DE OGENVERZAMELAAR

Bij uitgeverij De Fontein is deze week verscheen 'De ogenverzamelaar', de nieuwe thriller van de Duitser Sebastian Fitzek.

Een onvoorstelbaar wrede seriemoordenaar zorgt voor paniek. Eerst doodt hij de moeder, dan ontvoert hij het kind. De vader geeft hij 45 uur de tijd om het kind te vinden. Vindt hij zijn kind niet op tijd, dan sterft het. En er is nog een gruwelijk detail: bij alle lijken ontbreekt het linkeroog.

De politie tast in het duister, maar dan meldt zich een blinde fysiotherapeut als getuige – zij kan door fysiek contact het verleden van mensen zien. En zij denkt dat ze onlangs de meedogenloze ogenverzamelaar heeft behandeld.

Sebastian Fitzek studeerde rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radio en tv. Hij is auteur van succesvolle psychothrillers waarvan hij er al miljoenen verkocht heeft. Eerder verschenen van hem in het Nederlands de thrillers 'De gijzeling', 'De wreker', 'De zielenbreker' en 'Het experiment'.

Sebastian Fitzek - De ogenverzamelaar. Vertaling: Sonja van Wierst Uitgeverij De Fontein, 376 pag., € 17,95 ISBN 978 902 612 8974

Geen opmerkingen: