19 maart 2012

Breiwerk (nieuws, 2012)

SARAH LUNDJE SPELEN

Het ziet er niet uit, maar kost toch het lieve sommetje van 280 euro: de trui waarin inspecteur Sarah Lund zo'n beetje woont in de thrillerserie 'The Killing'. Sinds de Deense reeks ook in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgezonden, wordt de truienfabriek Gudrun & Gudrun op de Faeröer eilanden overstelpt met orders, niet alleen uit Engeland, maar ook uit de Verenigde Staten. De dertig werknemers van de onderneming breien zich bijkans een RSI. Overigens is de trui die Lund draagt in 'The Killing 2' ook te koop, voor 240 euro.

Wie zich graag een beetje Sarah Lund wil voelen en zo'n trui wil hebben (altijd nog te verkiezen boven de Noorse gevallen van Mart Smeets), kan natuurlijk online shoppen bij Gudrun & Gudrun. Of wachten op de prijsvraag die uitgeverij Boekerij uitschrijft. Bij de verschijning, komende zomer (!) van 'The Killing' in boekvorm, geschreven door de Britse mysterieschrijver David Hewson, lanceert de uitgever een wedstrijd waarin de beroemde broeierige Lund-trui te winnen is.

Voor wie nog helemaal onbekend is met de serie: 'The Killing' is zo langzamerhand een wereldwijd fenomeen geworden. Ze versloeg bij de BAFTA-uitreikingen reeksen als 'Mad Men', 'Boardwalk Empire' en 'Glee'. Vanaf juli is de serie eindelijk ook op de Nederlandse televisie te zien, bij de KRO.

In 'The Killing' moet inspecteur Sarah Lund (overigens fantastisch vertolkt door Sofie Gråbøl, zie foto) de moord op de negentienjarige Nanna Birk Larsen zien op te lossen. Lund, die zich eigenlijk bij haar aanstaande echtgenoot in Zweden zou voegen, besluit instinctief de verhuizing uit te stellen en samen met haar beoogde vervanger het moordonderzoek te leiden.

2 opmerkingen:

Martin JidW zei

Een maal XXL, alsjeblieft, met extra lange mouwen (Neanderthaler-style). :)

Guido Huisintveld zei

Het ziet er lekker knus & gezellig uit, zo'n trui.
Maar die dingen knetteren zo bij het uittrekken. Brrr...