01 maart 2012

Oude rekening (nieuws, 2012)

'PEZZÁÁZZ' IN 'PENOZA II'

Acteur Willem Nijholt zal - ongetwijfeld met veel 'pezzáázz' - de rol van maffiabaas Henk Ooms spelen in het vervolg op de succesvolle KRO misdaadserie 'PENOZA'. Ooms is een belangrijk maffiafiguur van de generatie van de vader van Carmen (Monic Hendrickx, foto), zo heeft de KRO vandaag bekendgemaakt.

Welke rol Nijholt, die als juryvoorzitter bij talentenjachten 'pezzáázz' verlangde van de musicalsterren in spe (wat dat dan ook moge betekenen), speelt ten opzichte van Carmen en haar familie, blijkt pas tegen het eind van de serie. Evenals een oude rekening die Carmen met Ooms heeft te vereffenen.

Met de komst van Willem Nijholt is de cast van 'PENOZA II' compleet. Andere nieuwe gezichten in 'PENOZA II' zijn Eric Corton, Marcel Musters en Jacqueline Blom. De opnamen van het tweede blok van 'PENOZA II' zijn afgelopen zondag bij producent NL Film van start gegaan. De serie zal in november door de KRO op Nederland 3 worden uitgezonden.

De eerste 'PENOZA'-serie, die in het najaar van 2010 is uitgezonden, werd met lof ontvangen door zowel kijker als critici. Naast diverse nominaties voor o.a. het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is de serie inmiddels ook grensoverschrijdend. Momenteel is het eerste seizoen van 'PENOZA' op de Belgische televisie te zien (Publieke één), wordt er een remake geproduceerd voor het Poolse Canal+ en wordt er in Amerika een pilot van 'PENOZA' gemaakt voor ABC.

Over 'PENOZA II': Irwan (Fedja van Huet) en zijn vader André de Rue (Tom Jansen) zitten in de bak, in afwachting van hun proces. Maar zelfs vanuit de bak weet Irwan zijn zaakjes goed te behartigen. Hij heeft inmiddels een relatie met Carmens vriendin Hanneke (Peggy Jane De Schepper), terwijl Sandrina (Medina Schuurman) sinds de dood van haar man in een schuldsaneringsprogramma zit. Van Carmen (Monic Hendrickx) heeft niemand ooit meer iets vernomen. Iedereen gaat er dan ook vanuit dat zij een nieuw leven is begonnen, ergens in een exotisch oord. Maar de plek waar Carmen met haar kinderen een rustig bestaan probeert te leiden is dichterbij dan men denkt.

Aan 'PENOZA II' schreven, naast Pieter Bart Korthuis (die ook de thriller schreef), ook Maarten Lebens, Karin van der Meer en Franky Ribbens. Het tweede deel van de serie telt 10 afleveringen die geregisseerd worden door Diederik van Rooijen.

Geen opmerkingen: