29 maart 2012

Hoger plan (nieuws, 2012)

CPNB DOET GREEP NAAR GOUDEN STROP

De CPNB en het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) hebben besloten hun samenwerking te intensiveren. Als eerste stap draagt het GNM de organisatie en uitreiking van De Gouden Strop en de Schaduwprijs volledig over aan de CPNB. Later zullen andere gezamenlijke initiatieven ontplooid worden betreffende het spannende boekengenre.

,,De Gouden Strop en de Schaduwprijs zijn al jaren kind aan huis bij de CPNB en we zijn dan ook enorm blij deze mooie prijzen in onze familie te mogen verwelkomen'', stelt CPNB-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer in een verklaring. ,,Dit is de volgende logische stap in een steeds inniger wordende samenwerking'', aldus Willem Asman, voorzitter van het GNM. Met de aangekondigde samenwerking komt een einde aan de langjarige verbintenis tussen het GNM, de Stichting LIRA Fonds en RDC/The Read Shop.

Sinds 2005 maakten de Stichting LIRA Fonds en RDC/The Read Shop de organisatie van de prijs financieel mogelijk. ,,De Gouden Strop is de afgelopen jaren zo hard gegroeid dat het nu tijd is om deze naar een hoger niveau te tillen'', aldus Jos Boot, algemeen directeur van RDC/The Read Shop, sinds 2010 hoofdsponsor van de prijs.

De Gouden Strop en de Schaduwprijs maken vanaf heden vast onderdeel uit van de CPNB campagne Juni – Maand van het Spannende Boek. Het GNM blijft overigens een adviserende rol houden binnen de organisatie van de twee prijzen en dat het jurysecretariaat van De Gouden Strop zal worden voortgezet door Het kantoortje van Remco.

Geen opmerkingen: