21 maart 2012

Gesignaleerd (115)

vers van het mes!

BAVO DHOOGE - SUNSET BAY

Bij uitgeverij Manteau is vandaag verschenen 'Sunset Bay', een nieuwe 'L.A.-thriller' van de Vlaamse schrijver en Diamanten Kogel-laureaat Bavo Dhooge.

Vietnamveteraan Bob Stone, sjoemelaar en ladies man met pensioen, kan je heel wat vertellen over het leven. En zonder dat hij het zelf beseft helaas ook over het leven van Stiffy, de louche presentator van het programma Splash My Car, waarin oude wagens in een nieuw kleedje worden gestoken en en passant ook als smokkelwagen en soms als lijkwagen worden gebruikt. Zoon Buck Stone kon het nooit echt vinden met Bob en maakt, als premiejager, maar al te graag jacht op zijn vader, al was het maar omdat hij achter de tralies geen last meer zal hebben van gangsters.

Met de hulp van Bucks ex, Cassy, duikt Bob onder in rusthuis Sunset Bay, maar veel rusten zit er niet in. Met één oog op zijn sexy schoondochter en één oog op zijn belagers, wil Bob zijn nageslacht ook wat raad geven. Zijn kleinzoon Billy, een rebelse graffitispuiter, wil in de voetsporen van zijn grootvader treden, maar brengt hem daardoor in de problemen. Bob krijgt het op zijn oude dag nog behoorlijk druk...

Na 'Stiletto Libretto' (winnaar Diamanten Kogel, nominatie Gouden Strop), 'Sioux Blues' (nominatie Hercule Poirotprijs) en 'Scrabble Man'> Thrillergids) de vierde L.A.-thriller van de reeks.

Bavo Dhooge (1973) is auteur van meer dan 60 boeken en 50 verhalen waarvan de titels met een S beginnen. Dhooge, ook wel 'S-Express' genoemd, schrijft ook onder diverse pseudoniemen literair werk.

Bavo Dhooge - Sunset Bay. Uitgeverij Manteau, 320 pag., € 21,95. ISBN 9789022327081

Geen opmerkingen: