22 maart 2012

Wordt verwacht 283 (nieuws, 2012)

OP EEN STEENWORP AFSTAND

En opnieuw dient zich een Zweeds thrillertalent aan. Met overigens wel een heel Nederlands klinkende naam: Hans Koppel. Uitgeverij A.W. Bruna laat zijn debuut 'Ze komt nooit meer terug' op 29 mei 2012 los op de Nederlandse lezersmarkt. En zoals wel vaker gebeurt met thrillers uit Scandinavië: ook dit boek maakt deel uit van een trilogie.

Mike Zetterberg woont met zijn vrouw Ylva en hun dochtertje in een huis net buiten Helsingborg. Op een dag komt Ylva niet thuis uit hun werk. Mike gaat er aanvankelijk van uit dat ze iets is gaan drinken met wat collega's, maar als ze er de volgende ochtend nog niet is, vreest hij het ergste.

De politie beschouwt Mike als hoofdverdachte. Mike gaat tot het uiterste om zijn onschuld te bewijzen en hun dochtertje te beschermen. Wat hij niet weet is dat Ylva nog leeft en zich op een steenworp afstand van hun huis bevindt. Haar ontvoerder speelt een wraakzuchtig, sadistisch spel dat terugvoert naar een tragedie uit hun beider jeugd.

Hans Koppel is het pseudoniem van kinderboekenauteur Petter Lidbeck (1964), die woont en werkt in Stockholm. Van zijn thrillerdebuut voor volwassenen zijn in zijn geboorteland meer dan 60.000 exemplaren verkocht.

Andere nieuwe titels:

Suzanne Vermeer - 'Bon Bini Beach' (19 juni 2012). Nieuwe vakantiethriller naar een idee van Paul Goeken, maar geschreven door een andere auteur. Klik hier voor meer informatie.
Tom Clancy & Mark Greany - 'In het vizier' (29 mei 2012). Clancy's helden - Jack Ryan sr en zoon Jack jr, John Clark en Ding Chavez - zijn terug. Ze moeten erachter zien te komen wat de betekenis is van een ontmoeting tussen een hoge Pakistaanse officier en een terrorist uit Dagestan.
Ann Cleeves - 'Reddende engel' 9juni 2012). De vondst van een gewurgde jongeman, die in een bad met drijvende bloemen is gelegd, is pas het begin van een heel vreemde zaak voor inspecteur Vera Stanhope.
Robin Cook - 'Doodsakte' (juli 2012). Een studente heeft een fantastische stageplek weten te bemachtigen in het lab van dr. Tobias Rothman waar baanbrekend onderzoek naar stamcellen wordt gedaan. Maar hun werk blijkt levensgevaarlijk te zijn.
Lucretia Grindle - 'Villa Triste' (juli 2012). De moord op een oude verzetsheld in het heden, leidt rechercheur Alessandro Pallioti naar het verhaal van twee moedige vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Mari Jungstedt - 'Gevaarlijk spel' (juli 2012). Een middelbare scholiere is recent door een scout van een modellenbureau ontdekt. Haar leven draait ineens om glamour en feestjes met bekende Zweden. Maar na een fotoshoot op Gotland spat haar droomwereld uit elkaar.
Graham Brown - 'Zwarte zon' (juli 2012). Wanneer een onderzoekster een geheimzinnige steen vindt in het Amazonegebied, begint voor haar een race tegen de klok. Drie andere stenen moeten koste wat kost ook gevonden worden om een ramp te voorkomen.
Petros Markaris - 'Nachtvlinder' (juli 2012). Commissaris Kostas Charitos heeft hartklachten en zou eigenlijk zijn rust moeten nemen. Maar in plaats daarvan gaat hij in Athene op zoek naar de moordenaar van nachtclubeigenaar Koustas.
Dustin Thomason - '21-12' (21 augustus 2012). Bij verschijning nog vier maanden de tijd om te lezen voor de wereld vergaat, dus een beetje lezer haalt het eind wel. Een mysterieus virus slaat toe in Los Angeles, met dodelijke gevolgen. Een viroloog en een jonge antropologe gaan op zoek naar de oorsprong. De verklaring ligt in een zeldzame Mayacodex die nog nooit is vertaald.
Åke Edwardson - 'Verloren ziel' (augustus 2012). In Göteborg worden kort na elkaar drie vergelijkbare moorden gepleegd. Politie-inspecteur Sten Ard krijgt hulp van zijn vroegere collega Jonathan Wide, die als privédetective was ingeschakeld bij de verdwijning van het eerste moordslachtoffer.
John Katzenbach - 'De professor' (augustus 2012). Hoogleraar psychologie Adrian Thomas lijdt aan een zeldzame vorm van dementie. Wanneer hij getuige is van de ontvoering van een 16-jarig meisje, wil hij helpen. Maar kan hij nog van nut zijn met zijn door dementie geteisterde geheugen?
Josten & Smits - 'Kroongetuige' (4 september 2012). Tweede thriller van Nederlands duo. Juriste Denise de Wit accepteert een baan bij het beruchte Amsterdamse advocatenkantoor Gottlieb & Gottlieb. Als voormalig opsporingsambtenaar moet ze voorkomen dat ze vuile handen krijgt - maar wanneer de Gottliebs de verdediging op zich nemen van een Turkse vrouwenhandelaar, is dat precies wat er gebeurt.
Linda Castillo - 'Valse beloftes' (september 2012). Politiechef Kate Burkholder zet alles op alles om de moord op de ouders van vier kinderen op te lossen. Ze doet echter een zeer verontrustende ontdekking over de familie.
John Sandford - 'Troebel water' (september 2012). In een afgelegen natuurgebied wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is van dichtbij neergeschoten. Het spoor leidt rechercheur Virgil Flowers naar een nabijgelegen resort, waar het sluimert van jaloezie, chantage, hebzucht en angst.

2 opmerkingen:

Guido Huisintveld zei

Bon Bini Beach van "Suzanne Vermeer"...

Zijn we hier getuige van de creatie van een gloednieuwe Bouquet-reeks??

Peter Kuijt zei

In ieder geval het exploiteren van een melkkoe.