25 maart 2012

Release (nieuws, 2012)

JACK REACHER-FILM KOMT EIND 2012

De film 'One Shot', naar de gelijknamige thriller van Lee Child, gaat op 21 december van dit jaar in de Amerikaanse bioscopen draaien. Dit heeft filmstudio Paramount aan de website One Shot Movie laten weten. Aanvankelijk was de release van de film met in de hoofdrol Tom Cruise (foto) als Jack Reacher gepland voor februari 2013. De succesvolle release van 'Mission Impossible IV' - ook met Tom Cruise - begin december 2011 heeft Paramount doen besluiten het uitbrengen van de film naar voren te halen. De filmopnamen zijn inmiddels afgerond.

Geestelijk vader Lee Child moet lang wachten om zijn personage Jack Reacher op het witte doek te zien. De filmrechten werden immers al zeven jaar geleden verkocht. De Britse auteur was overigens niet betrokken bij het schrijven van het scenario of de casting van de acteurs.

De thriller 'One Shot' is gedeeltelijk gebaseerd op de sluipmoorden in drie Amerikaanse staten in oktober 2002, de zogeheten Beltway snipers attacks. In drie weken tijd werden toen tien mensen gedood en drie anderen raakten gewond door toedoen van een sluipschutter. In het boek opent een sluipschutter het vuur op mensen in een dorp nabij Indiana. Er vallen vijf doden. De moordenaar wordt gepakt, het bewijs is overweldigend, maar de schutter zegt slechts één zin: 'Jullie hebben de verkeerde te pakken, haal Jack Reacher er bij.'

(Bron: One Shot Movie)

Geen opmerkingen: