19 maart 2012

Rinkelende kassa (nieuws, 2012)

DJ VAN INKEL SCHRIJFT THRILLER

Thrillernieuws uit wel heel onverwachte hoek. Jeroen van Inkel, diskjockey bij Q-Music, brengt zijn eerste misdaadroman uit. Daartoe tekende hij vandaag een contract bij uitgeverij Anthos, die van Saskia Noort, Esther Verhoef, René Appel en Elvin Post, om er maar een paar te noemen.

Wat de titel van zijn thriller wordt, is nog niet bekend. Op zijn website meldt hij dat het een misdaadroman wordt met in de hoofdrol een diskjockey die als hobby misdaadjournalistiek heeft. Wat vaststaat is dat het boek in maart 2013 in de winkel moet liggen.

De reacties na de bekendmaking waren op sociale media velerlei. 'Zo zo, ga je met die neus schrijven?', twitterde de een. En de ander: 'Gefeliciteerd. Heb je al een plot in gedachten? Zeker moord in de studio.' Heleen van Royen gaf Van Inkel een duwtje in de rug: 'En nou schrijven, kreng!'

Jeroen van Inkel (Amsterdam, 7 juli 1961) werd geboren als Jeroen Hendrik Donderwinkel. Hij geldt samen met onder andere Rob Stenders en Edwin Evers als één van de bekendste Nederlandse radiodeejays van de afgelopen twintig jaar.

Geen opmerkingen: