29 maart 2012

Nieuw bij TomTom (nieuws, 2012)

UNIVERSITEIT KRIJGT BONITA AVENUE

De campus van de Universiteit Twente krijgt een eigen 'Bonita Avenue'. De straat ter hoogte van cultureel centrum De Vrijhof krijgt dezelfde naam als de bestseller van schrijver Peter Buwalda, die met zijn boek de shortlist van de Gouden Strop bereikte.

'Bonita Avenue' is voor een groot deel gesitueerd op de Universiteit Twente en speelt zich af ten tijde van de vuurwerkramp. De evenementenorganisatie Studium Generale op de UT wil met de straatnaam de schrijver eren. Het straatnaambord werd dinsdagavond gepresenteerd na een lezing van Buwalda op de campus.

Ook gaat het Cultureel Centrum van de UT Buwalda-rondleidingen organiseren over de campus. Die tour doet alle locaties aan die een rol spelen in 'Bonita Avenue', maar voert ook langs de plek waar de schrijver tussen 1998 en 2002 werkte als redacteur van UT Nieuws.

'Bonita Avenue' verscheen in september 2010. Er zijn inmiddels 220.000 exemplaren verkocht. Het werd bekroond met de Academica Debutantenprijs en de Selexyz Debuutprijs en o.a. genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs en de KANTL Proza Prijs.

Geen opmerkingen: