19 maart 2012

Wordt verwacht 280 (nieuws, 2012)

CRIMINELE FAMILIE

De Deen Jussi Adler-Olsen (1950) heeft een van de succesvolste thrillerreeksen van de laatste jaren op zijn naam staan. Van zijn vier boeken in de Serie Q zijn er inmiddels een kleine half miljoen exemplaren verkocht. Voor de Adler-Olsenfans is er goed nieuws: er komt een nieuw deel aan. Bij uitgeverij Prometheus verschijnt in september 2012 'Het Marco-effect'.

Marco's oom Zola, een zeer kille en gewelddadige man, dwingt Marco en zijn familie te bedelen, te stelen en in te breken. Wanneer Marco ontdekt dat zijn familieleden een aanslag op hem beramen, is hij genoodzaakt te vluchten. Hij staat voor een schrijnend dilemma: moet hij zijn familie aangeven, zelfs zijn eigen vader?

Maandenlang leeft hij van dag tot dag, totdat de handel en wandel van zijn familieleden hem dwingt om ingrijpende stappen te ondernemen. Op de afdeling Q zijn Carl Mørck en zijn collega's inmiddels diep doorgedrongen in de krochten van de criminele familie. Er ontvouwt zich een web van corruptie en zware misdaad, dat strekt tot over de landsgrenzen, tot diep in de Afrikaanse jungle.

Andere nieuwe titels:

Ninni Schulman - 'Het meisje met sneeuw in het haar' (juni 2012). Eerder aangekondigd voor publicatie in april 2012. Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen: