18 maart 2012

Gesignaleerd (113)

vers van het mes!

ANDY MCNAB - EPICENTRUM

Bij uitgeverij A.W. Bruna is verschenen 'Epicentrum', een nieuwe thriller van 'ervaringsdeskundige' Andy McNab. Voor lezers met een voorkeur voor vuurgevechten, achtervolgingen en gevechtsacties.

Tussen de puinhopen van de verwoestende tsunami die Atjeh heeft getroffen, is Nick Stone – die als reddingswerker undercover is – op zoek naar bewijsmateriaal van illegale dumpingen van chemisch afval. Plotseling worden Stone en zijn team aangevallen en tijdens het gevecht dat volgt, valt een dode. Vlak voordat de man sterft doet Stone hem een belofte: een belofte die hij jaren later nog niet vergeten is.

Zes jaar later wordt de zoon van een Russische oligarch samen met zijn moeder ontvoerd van een luxe jacht in de Seychellen. Er is maar één iemand die in staat wordt geacht hem terug te vinden en veilig thuis te brengen: Nick Stone. Het is de gevaarlijkste en meest complexe missie uit Stones leven. Van de pleisterplaatsen voor de rijken in de Alpen naar de door krijgsheren beheerste wereld van het door oorlog verscheurde Somalië – Stone komt terecht in een wereld waarin piraterij, afpersing en verraad schuilgaan achter nietsontziende ambitie. En wat begon als een bevrijdingsmissie, verandert in een wraakactie...

Andy McNab is het pseudoniem van een voormalig Brits Special Air Forces-soldaat. Hij werd wereldberoemd toen hij na de Eerste Golfoorlog in 1993 zijn verslag publiceerde van de mislukte SAS-missie Bravo Two Zero. Voor deze missie ontving hij de Distinguished Conduct Medal. McNab wordt nog steeds wereldwijd gezocht door enkele terroristische organisaties. Het is daarom verboden om afbeeldingen van zijn gezicht, of zijn huidige locatie, te openbaren.

Andy McNab schreef naast 'Bravo Two Zero' nog een tweede boek over zijn eigen ervaringen in het Britse leger: 'Onbreekbare eenheid'. Hij is vooral bekend om zijn thrillers over ex-SAS-soldaat Nick Stone. Daarnaast verscheen in het najaar van 2010 het eerste deel in een nieuwe thrillerreeks over de oorlog in Afghanistan, dat hij samen met Kym Jordan schreef: 'De Afghanistan-missie'. Vanwege het gevoelige karakter van zijn SAS-verleden is Andy McNab de enige auteur die zijn werk ter goedkeuring moet voorleggen aan het Britse Ministerie van Defensie voordat het gepubliceerd mag worden.

Andy McNab - Epicentrum. Vertaling: Hugo Kuipers. Uitgeverij A.W. Bruna, 344 pag., € 17,95. ISBN 978 94 005 0117 1

Geen opmerkingen: