31 mei 2013

Wordt verwacht 344 (nieuws, 2013)

POSTHUMUS OP DE WALLEN

Bij het Team Uitvaarten in Amsterdam regelt Pieter Posthumus, hoofdrolspeler in de thrillertrilogie van Britta Bolt, begrafenissen van overledenen zonder nabestaanden. In zijn eerste avontuur, 'Heldhaftig', kreeg hij te maken met een eenzame dichter die zelfmoord pleet en een dode in een djellaba. In 'Vastberaden', deel 2 van De Posthumus trilogie, dat in september 2013 bij De Arbeiderspers verschijnt, raakt onze held verzeild in de rosse buurt.

Moord op de Wallen. Marloes, eigenares van een bekend pension in het red light district, wordt beschuldigd van moord. De enige die overtuigd is van haar onschuld, is Anna de Vries. Zij heeft de hulp van Pieter Posthumus (PP) nodig om de zaak van Marloes uit te zoeken. Daartoe dompelt PP zich onder in het milieu van types als Marty Jacobs en Henk de Kok: hoofdrolspelers binnen de wereld van de Wallen.

Britta Bolt is de nom de plume van het schrijversduo Britta Böhler en Rodney Bolt. Beide auteurs wonen in de hoofdstad. Böhler (Duitsland, 1960) studeerde rechten en filosofie in haar geboorteland. Sinds 1995 is Böhler in Amsterdam als advocaat werkzaam. Zij verdedigde o.a. de moordenaar van Pim Fortuyn, de hofstadgroep en Ayaan Hirsi Ali. Böhler publiceert regelmatig over juridische en maatschappelijke onderwerpen. Tevens was Böhler van 2007 tot 2011 senator in de Eerste Kamer. 

Rodney Bolt (Zuid Afrika, 1957) woont en werkt sinds ruim vijftien jaar in Amsterdam. Hij schrijft regelmatig over de stad voor de internationale pers (o.a. The Daily Telegraph, Condé Nast Traveller). Daarnaast schrijft Bolt korte verhalen en biografieën. Zijn boek 'Lorenzo Da Ponte', over het leven van Mozarts librettist, werd genomineerd voor de Boek Prijs van de Los Angeles Times.

Geen opmerkingen: