09 mei 2013

Gesignaleerd 215 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

HJORTH ROSENFELDT - HET FAMILIEGRAF

Bij uitgeverij Cargo is verschenen Het familiegraf van het Zweedse auteursduo Hjorth Rosenfeldt, het derde deel in de serie Bergmankronieken.
Tijdens een herfststorm komen twee vrouwen in de bergen van Jämtland vlak bij een kolkende rivier in gevaar. Ze weten zich te redden, maar doen een macabere ontdekking. Vlak bij de oever van de rivier steekt een hand uit het zand omhoog. De politie is snel ter plaatse en ontdekt zes lijken, waarvan twee van kinderen. De nationale recherche buigt zich over de zaak en identificeert twee van de lijken als een Nederlands echtpaar dat in 2002 verdween. De andere vier zouden een familie uit Stockholm kunnen zijn, maar zij werden pas vermist in januari 2003, enkele maanden nadat hun lichamen al in het graf lagen. 

De nieuwsgierigheid van psycholoog Sebastian Bergman wordt gewekt wanneer de zaak plotseling wordt overgenomen door de veiligheidsdienst en samen met zijn team gaat hij verder op onderzoek uit.

Michael Hjorth is mede-eigenaar van een Zweedse productiemaatschappij voor televisie, film en theater. Hans Rosenfeldt is acteur, toneelschrijver en presentator. Hans Rosenfeldt schreef ook het script van de succesvolle tv-serie 'The Bridge'. Hjorth & Rosenfeldt bundelden hun kwaliteiten en publiceerden De Bergmankronieken, rond de onuitstaanbare, egoïstische en hartveroverende psycholoog Sebastian Bergman.

Hjorth Rosenfeldt - Het familiegraf. Uitgeverij Cargo, 448 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 7984 0

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Lijkt me een heerlijk spannend boek !