02 mei 2013

Veelomvattend (nieuws, 2013)


BOEK OVER AANSLAGPLEGERS BOSTON OP KOMST

Riverhead Books, een imprint van uitgeverij Penguin Group USA, komt met een boek over de twee verdachten van de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston, op 15 april. Het nog titelloze boek wordt geschreven door de Russisch-Amerikaanse journaliste Masha Gessen. Zij publiceerde in 2012 de bestseller 'The Man Without a Face: The Unlikely Rise of Vladimir Putin'. Volgens de uitgever zal Gessen in het boek uitleggen wie de twee broers waren, 'waar ze vandaan kwamen, wat hen vormde en hoe zij tot hun daad kwamen'.

Bij de aanslagen vielen drie doden en zo'n 180 gewonden. De broers Tamerlan Tsjarnaev (26) en de 19-jarige Dzjochar Tsjarnaev (hier beiden op een FBI-foto) worden ervan verdacht bommen, verstopt in snelkookpannen, te hebben laten exploderen in Boylston Street, vlak bij de finish van de marathon van Boston. De oudste broer kwam om het leven bij een vuurgevecht met de politie. De jongste werd op 19 april ingerekend, na een klopjacht van 23 uur.

Gessen woont in Moskou en spreekt zowel Russisch als Engels. Het is nog niet bekend wanneer haar boek zal verschijnen. Een woordvoerder van de uitgeverij zei dat men haar zo veel tijd gunt als nodig is om te komen tot 'een veelomvattend en excellent' boek.

(Bron: Publishers Weekly)

Geen opmerkingen: