06 mei 2013

Gesignaleerd 213 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

ARNALDUR INDRIÐASON - SCHEMERSPEL

Bij uitgeverij Q verschijnt dinsdag 7 mei 'Schemerspel', een nieuwe thriller van de IJslandse bestsellerauteur Arnaldur Indriðason.

Zomer 1972. De IJslandse hoofdstad Reykjavik is in rep en roer. In de Laugardalshal gaat het wereldkampioenschap schaken beginnen. In de stad wemelt het van de buitenlanders. De Koude Oorlog is op zijn heetst en vertegenwoordigers van Oost en West begeleiden hun schakers, Boris Spassky en Bobby Fischer, naar het schaakbord.

Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn, wordt een jongen in een bioscoop het slachtoffer van een brute aanval. De politie heeft het buitengewoon druk. Toch wil Marion Briem, leider van het onderzoek, er hoe dan ook achterkomen welke tweekamp hier, met een mensenleven als inzet, wordt uitgevochten.

Arnarldur Indriðason (Reykjavik, 1961) is historicus en schrijver. Hij heeft de belangrijkste prijs voor de beste thriller in Scandinavië en Noord-Europa, de Martin Beck Award, als enige schrijver twee keer op rij gewonnen. Ook werd hij bekroond met de CWA Gold Dagger Award. Van Indriðasons boeken werden wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren verkocht.

Arnaldur Indriðason - Schemerspel. Vertaling: Adriaan Faber. Uitgeverij Q, 280 pag., € 19,95. ISBN 978 90 214 4659 2

Geen opmerkingen: