17 mei 2013

Gesignaleerd 219 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

THOMAS ENGER - FANTOOMPIJN

Bij uitgeverij Q verschijnt op 1 juni 'Fantoompijn' van de Noorse misdaadschrijver Thomas Enger.

Een veroordeelde moordenaar: Tori Pulli, een machtige figuur uit de onderwereld van Oslo, is schuldig bevonden aan moord.

Een los eindje: Pulli zoekt contact met journalist Henning Juul. Hij beweert dat hij Henning kan helpen aan informatie over wie verantwoordelijk is voor de brand waarbij Jonas, de zesjarige zoon van Henning, werd gedood.

Een dubbele dreiging: de informatie van Pulli is niet alleen levensgevaarlijk voor hen beiden, maar ook voor anderen. De inzet is nog nooit zo hoog geweest. Wanhopig om ook zijn eigen zoektocht naar gerechtigheid voort te zetten, bevindt Henning zich op het spoor van twee moordenaars.

De Noor Thomas Enger (Oslo, 1973) studeerde journalistiek en geschiedenis en werkte daarna negen jaar voor de internetkrant Nettavisen. Zijn debuut 'Schijndood' is in 21 landen vertaald. In Duitsland werden honderdduizend exemplaren van zijn eerste thriller verkocht. 'Fantoompijn' is het tweede boek over misdaadverslaggever Henning Juul. Er volgen nog vier boeken in deze serie.

Thomas Enger - Fantoompijn. Vertaling: Lucy Pijttesen en Kim Snoeijing. Uitgeverij Q, 352 pag., €19,95. ISBN 978 90 214 4727 8.

Geen opmerkingen: