10 mei 2013

Diva Karina (nieuws, 2013)

'CHANTAGE' WORDT TV-REEKS

Parklane TV, de productiemaatschappij van Beau van Erven Dorens, gaat een nieuwe televisieserie maken. Het bedrijf heeft de rechten verworven van 'Chantage', de eerste 'moordroman' van televisieregisseur Peter Römer.

Een woordvoerder van Parklane TV stelt dat het bedrijf met twee regisseurs in gesprek is. Van Erven Dorens is in elk geval als producent bij de serie betrokken. Maar het is niet duidelijk of hij ook in de serie gaat acteren.
In Chantage wordt een actrice vermoord. Rechercheur Hanna Vermeer die op de zaak wordt gezet, ziet het rijtje met mogelijke daders snel groeien: diva Karina bleek onder meer ruzie te hebben met de bekende roddeljournalist Addy Lust, haar schoonmaakster Miepie en haar stiefvader Willem Anker, zelf een bejubeld acteur. Met 'Chantage' is Römer genomineerd voor de Schaduwprijs 2013, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut.

Parklane TV bedacht en produceerde onder meer het bekroonde spel 'The Phone'. De productiemaatschappij heeft ook een filmoptie genomen op 'Bedrog', het volgende boek van Römer dat in het najaar uitkomt.

(Bron: Nu.nl)

Geen opmerkingen: