10 mei 2013

Kijkcijferkanon (nieuws, 2013)

TERUGKEER '24' ALS MINISERIE

De thrillerreeks '24' keert misschien terug als miniserie. Dat meldt de entertainmentsite Deadline. Producent Fox zou in serieuze onderhandeling zijn met de makers en hoofdrolspeler Kiefer Sutherland.

'24', dat tussen 2001 en 2010 acht seizoenen liep, vertelt over de keiharde agent Jack Bauer die terroristen bestrijdt die Amerika proberen aan te vallen. De serie was zeker de eerste jaren een kijkcijferkanon en won tientallen prijzen. Zo sleepte de reeks in 2006 vijf Emmy's in de wacht.

Lange tijd is gesproken over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Jack Bauer was gebeurd nadat hij in het laatste seizoen spoorloos verdween. Maar problemen met het script en de financiering zorgden ervoor dat dit project nooit van de grond kwam.

Het plan om '24' toch nieuw leven in te blazen, komt van producent Howard Gordon, die behalve aan '24' ook aan de serie 'Homeland' werkt. Kiefer Sutherland staat positief tegenover het plan. De 46-jarige Sutherland is weer werkloos sinds zijn nieuwe serie 'Touch' na twee seizoenen is gestopt.

(Bron: Deadline.com)

Geen opmerkingen: