30 mei 2013

Gesignaleerd 221 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

CILLA & ROLF BÖRJLIND - SPRINGVLOED


Bij uitgeverij A.W. Bruna is verschenen 'Springvloed', de eerste thriller van het Zweedse echtpaar Cilla en Rolf Börjlind.

1987. Op het strand van Nordkoster wordt bij volle maan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort.

Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst.

Olivia Rönning zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet ze een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak. Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen…

Het Zweedse echtpaar Cilla (1961) en Rolf Börjlind (1948) heeft een scala aan scenario's op zijn naam staan waaronder de misdaadserie 'Beck' en de verfilming van de boeken van Arne Dahl over het A-team.

Cilla & Rolf Börjlind - Springvloed. Vertaling: Corry van Bree. Uitgeverij A.W. Bruna, 368 pag., € 19,95. ISBN 978 94 005 0216 1

Geen opmerkingen: