15 mei 2013

Een nadenkende held (nieuws, 2013)

DAN BROWN: ''INFERNO' WORDT ZEKER VERFILMD'

Dan Brown heeft geen enkele twijfel: 'Inferno', zijn laatste thriller die zich afspeelt in Florence en op andere plaatsen in Europa, zal zeker verfilmd worden. Maar eerst moet er werk gemaakt worden van de verfilming van 'The Lost Symbol'. De Amerikaanse bestsellerauteur zegt dat in een interview met USA Today. ,,Het is een erg ingewikkeld plot'', zegt Brown over 'The Lost Symbol', dat gaat over een ontvoerder in Washington D.C., die gebruik maakt van symbolen van de vrijmetselaars.

In 'Inferno' dreigt de 'bad guy' een pandemie te ontketenen. Hij verwijst naar 'Inferno', het veertiende-eeuwse gedicht van Dante over de hel. Zowel in 'The Lost Symbol' als 'Inferno' speelt symbolenprofessor Robert Langdon de hoofdrol. In de verfilming van Browns 'The Da Vinci Code' en 'Angels & Demons' kroop acteur Tom Hanks in de huid van de Harvard-prof.

Sony, die de filmrechten op Browns boeken bezit, moet nog een cast samenstellen voor 'The Lost Symbol'. Brown zou het toejuichen als Hanks zou terugkeren als Langdon. ,,Ik vind het fantastisch om hem te zien nadenken. Hanks is geen actieheld. Hij is een held die nadenkt.''

(Bron: USA Today)

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Ik heb het boek nog niet, maar kijk er enorm naar uit om het te lezen !