28 mei 2013

Boksen tegen Tyson (nieuws, 2013)

THRILLERAUTEUR PETER JAMES VLIEGT UIT DE BOCHT

Peter James voor de race
De Britse thrillerschrijver Peter James heeft toegezegd zijn promotietour voor zijn nieuwste thriller voort te zetten, ook al vloog hij afgelopen zaterdag letterlijk uit de bocht op het circuit van Brands Hatch in Kent. Hij raakte daarbij licht gewond. 

James liep een kneuzing op aan zijn milt en brak een rib toen zijn BMW uit 1965 met 128 kilometer per uur over de kop sloeg. De auteur was een van de deelnemers aan een oldtimerfestival.


De koprol
,,Ik reed op de Paddock af, de snelste bocht op het circuit'', vertelt James tegen The Bookseller. ,,Ik had mijn snelheid verlaagd van 177 naar 128 kilometer per uur, draaide de bocht in en voelde een harde bonk aan de achterkant van de wagen. De auto begon te spinnen en ik dacht: 'Oh, nee, we gaan over de kop'. De BMW deed dat inderdaad een paar keer. Het was net een enge kermisattractie, waar alles om je heen draait.''

,,Wonder boven wonder kwam de auto weer op zijn wielen terecht,  ik was verbazingwekkend kalm en vroeg me af hoe het met mijn rechterarm zou zijn. Ik heb namelijk volgende week de presentatie van mijn nieuwe boek en ik moet wel kunnen signeren.'' 

James voelt zich alsof hij tien rondes heeft gebokst tegen Mike Tyson. Hij wil wel al zijn publicitaire verplichtingen nakomen als op 6 juni zijn nieuwste Roy Grace-thriller 'Dead Man's Time' in de boekwinkel ligt.

Geen opmerkingen: