26 mei 2013

Gesignaleerd 220 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

KARIN SLAUGHTER - STILLE ZONDE

Bij uitgeverij Cargo verschijnt donderdag 30 mei 'Stille zonde', de nieuwste thriller van Karin Slaughter. En het betreft hier volgens de uitgeverij een wereldprimeur: de Britse en Amerikaanse edities verschijnen een maand later. 

Will Trent wordt voor een speciale opdracht ingezet als undercoveragent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als gepland en hij komt er helemaal alleen voor te staan. Vechtend tegen zijn eigen demonen kan hij niet terugvallen op de steun van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar wie hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet. 

Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: het is haar stiefzoon Jared, die in zijn eigen huis is neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk: Lena trekt al een leven lang problemen naar zich toe. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak als Will. Het duurt niet lang tot het gevaar hen aan alle kanten omringt.

Karin Slaughter komt naar Nederland: zij treedt op 30 mei op tijdens De Avond van het Spannende Boek. Op 31 mei en 1 juni signeert ze in diverse boekhandels in Nederland. Op 2 juni wordt ze in het filminstituut EYE in Amsterdam geïnterviewd en woont ze de voorstelling bij van haar favoriete, spannende film, de Stephen King-verfilming 'Stand by me'.

Slaughter (1971) groeide op in een kleine stad in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is de auteur van onder andere 'Nachtschade', 'Zoenoffer', 'Een stille koude huivering', 'Trouweloos', 'Triptiek', 'Onaantastbaar', 'Versplinterd', 'Genesis', 'Verbroken' en 'Gevallen'. Haar thrillers worden in achtentwintig landen vertaald. In totaal werden van haar boeken in Nederland meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.

Karin Slaughter - Stille zonde. Uitgeverij Cargo, 432 pag., € 19,90. ISBN: 978 90 234 7979 6

Geen opmerkingen: