31 januari 2014

Gesignaleerd 284 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

LISA GARDNER - IN HAAR NAAM

Bij uitgeverij Cargo is verschenen 'In haar naam' van Lisa Gardner, volgens Karin Slaughter 'het grootste thrillertalent van dit moment'.  

Charlene Grant is ervan overtuigd dat ze vermoord gaat worden. Haar twee jeugdvriendinnen zijn gedood, allebei op dezelfde datum, op hetzelfde tijdstip, de een een jaar na de ander. Charlie is als enige over en de moorddatum komt steeds dichterbij.

Maar ze heeft besloten om zich niet zomaar over te geven en vraagt Bostons beste moordrechercheur D.D. Warren een onderzoek in te stellen. Zodra D.d. de zaak beter bestudeert, begint ze te twijfelen aan Charlies verhaal. Een aantal zaken klopt niet en haar intuïtie zegt haar dat het geheim dat Charlie met zich meedraagt wel eens het grootste gevaar zou kunnen zijn.

Lisa Gardner is het pseudoniem van Lisa Baumgartner en heeft al vele boeken op haar naam staan. De eerste thriller die zij onder deze naam geschreven heeft, is 'Bloedbruiloft'. Maar onder de naam Alicia Scott schreef ze de afgelopen jaren voor Silhouette Intimate Moments al 13 romantische thrillers. In 2012 stond ze met drie titels tegelijk in de New York Times-bestsellerlijst. Gardner/Baumgartner woont met haar gezin in New Hampshire. 

Lisa Gardner - In haar naam. Vertaling: Els Franci-Ekeler. Uitgeverij Cargo, 464 pag., € 18,90. ISBN 978 90 234 8218 5.

Geen opmerkingen: