11 juni 2012

Van de transfermarkt (nieuws, 2012)

KIM MOELANDS NAAR A.W. BRUNA

Thrillerauteur Kim Moelands stapt met haar fictieboeken over van uitgeverij The House of Books naar De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers.

Moelands verwierf bekendheid door de twee autobiografische romans 'Ademloos' en 'Grenzeloos' die zij schreef over haar leven met taaislijmziekte, een chronische aandoening met een zeer beperkte levensverwachting. In 2010 onderging zij een dubbele, levensreddende longtransplantatie, die voor haar de weg vrijmaakte om zich volledig te storten op het schrijven van spannende fictie. Haar eerste thriller, 'Weerloos', verscheen in 2010.

Over haar overstap naar AP|AWB zegt Moelands: ,,In goed overleg met mijn huidige uitgever The House of Books heb ik besloten om een scheiding aan te brengen in mijn non-fictie en fictieboeken. 'Ademloos' en 'Grenzeloos' blijven daar, maar met mijn thrillers maak ik een nieuwe start bij AP|AWB.''

Moelands' eerstvolgende boek is 'Verdieping X', een thriller over de jonge Utrechtse bloeddokter Floor van Schaik die de levens moet redden van een groep discogangers die massaal ziek wordt na het innemen van een nieuwe en onbekende partydrug. 'Verdieping X' verschijnt op 13 november 2012.

Geen opmerkingen: