03 juni 2012

Drieëenheid (nieuws, 2012)

ESCOBER-THRILLERS WORDEN MISDAADSERIE

De thrillers van het schrijversduo Escober over held Sil Maier worden verfilmd. Producenten Rinkel Film en Fu Works hebben de rechten gekocht en werken aan een driedelige reeks gebaseerd op de Maier-trilogie.

Escober, pseudoniem van het schrijversduo Esther en Berry Verhoef, schreef 'Onrust', 'Onder druk' en 'Ongenade' over Sil Maier, een gecompliceerde man met een mysterieus dubbelleven. Het is de bedoeling dat deze alle drie voor televisie worden bewerkt, aldus Reinier Selen van Rinkel Film.

,,Het worden drie afzonderlijke verhalen over hetzelfde personage'', stelt Selen. ,,Maar er zit wel een grote rode draad in de trilogie. In die zin is het project te vergelijken met de 'Millennium-trilogie' van Stieg Larsson.''

Het scenario wordt geschreven onder leiding van Paul Jan Nelissen, eerder verantwoordelijk voor films als 'Van God los', 'TBS', 'Dennis P.' en 'Oorlogswinter'. De producenten zijn op dit moment op zoek naar een omroep die de reeks wil uitzenden.

Overigens is de Maier-trilogie niet het enige werk van Verhoefs hand, dat wordt verfilmd. Eind vorig jaar werden de filmrechten van de thriller 'Rendez-vous' verkocht. Producent Millstreet Films neemt de verfilming voor zijn rekening. De opnames van 'Rendez-vous' zouden dit jaar worden gemaakt. Het is de bedoeling dat de film in 2013 de bioscoop haalt.

(Bron: Nu.nl, De Spanningsblog)

Geen opmerkingen: