01 juni 2012

Lengteverschil (nieuws, 2012)

JACK REACHER-FILM HEET GEWOON 'JACK REACHER'

Paramount Pictures heeft besloten de op stapel staande film rondom de door Lee Child gecreëerde held Jack Reacher gewoon 'Jack Reacher' te noemen. Dat zou, denken de filmbazen, meer weerklank vinden bij de fans van de einzelgänger met een groot rechtvaardigheidsgevoel, die van stad naar stad trekt en telkens in een situatie terecht komt waar hij radelozen te hulp schiet. Aanvankelijk had de film, die in december van dit jaar in de Amerikaanse bioscopen moet draaien, de titel 'One shot' meegekregen, naar een van de thrillers van Lee Child.

De Reacher-fans zullen nog wel moeten slikken dat de 1 meter 70 metende Tom Cruise in de huid is gekropen van de ruim 1 meter 95 lange, breedgeschouderde held, die boven zijn tegenstanders uittorent en hen tot moes slaat. In reactie daarop heeft Cruise eerder laten weten dat Lee Child voor honderd procent achter de keuze voor hem als hoofdrolspeler staat. En: ,,Het gaat niet om de lengte.''

Dat de titel van de film is veranderd, duidt er op dat de filmbazen en Cruise het niet bij een eenmalige Jack Reacher-film zullen laten en er een franchise-model op zullen loslaten. Immers, Cruise stond ook in meerdere 'Mission Impossible'-delen niet zonder succes zijn mannetje. De laatste film 'Ghost Protocol' bracht wereldwijd al ruim een half miljard euro op.

(Bron: Deadline)

Geen opmerkingen: