20 juni 2012

Pulp Fiction van 2012 (nieuws, 2012)

TRAVOLTA ALS CORRUPTE AGENT IN WINSLOWS 'SAVAGES'

Met 'Savages' schreef de Amerikaanse thrillerauteur Don Winslow (foto) volgens The New York Times een van de beste boeken van 2010. Entertainment Weekly en The Los Angeles Times deelden die mening. Een verfilming van deze harde actiethriller kon dan ook niet lang op zich laten wachten. In de Verenigde Staten gaat de film 'Savages' al in juli in première, de Nederlandse bioscoopganger moet wachten tot 27 september. Regisseur is Oliver Stone.

Winslow werd geboren op de avond van Halloween in 1953 in New York. Hij groeide op in Perryville een badplaats op Rhode Island. Volgens Winslow hebben zijn ouders ervoor gezorgd dat hij schrijver is geworden. Zijn moeder was bibliothecaresse, zijn vader zat bij de Amerikaanse marine en vertelde hem vele verhalen en nodigde ook vrienden bij de marine uit die nog meer verhalen vertelden. Winslow schrijft zelf de scenario's voor de verfilmingen van zijn boeken, zo ook die van 'Savages'.

Het verhaal gaat over Ben (gespeeld door Aaron Johnson), een rustige en vreedzame boeddhist en zijn beste vriend Chon (Taylor Kitsch), een ex-marinier en ex-huurmoordenaar, die samen een succesvolle business runnen. Ze verbouwen de beste marihuana die er is. Daarnaast hebben ze beiden een bijzondere relatie met de prachtige Ophelia (Blake Lively). Ze leiden een idyllisch bestaan in het zuiden van Californië, totdat de Mexicaanse drugsorganisatie Baja cartel eist dat de drie voor hen gaan werken.

Elena (Salma Hayek), de meedogenloze leider van het Baja cartel, en haar koelbloedige handlanger, Lado (Benicio Del Toro), onderschatten de sterke band tussen de drie vrienden. Ben en Chon gaan een hevige strijd aan met het kartel en krijgen hulp van de corrupte narcotica-agent Dennis (John Travolta). De laatste omschrijft 'Savages' als de 'Pulp Fiction van nu'.

Hier alvast een impressie van 'Savages':

Geen opmerkingen: