20 juni 2012

Fanmail (nieuws, 2012)

'MISSCHIEN HAD JE WEL GELIJK'

Zeven jaar geleden huurde Fons Burger, ex-hoofdredacteur van de Nieuwe Revu, promotor van de maatschappelijk verantwoorde Oké-sinaasappel, miljonair en linkse projectontwikkelaar, nog een bureau in 'publicity & creative support' in om zijn thriller 'Martelaren van Lot' onder de aandacht te brengen. Maar de tijden zijn veranderd: de schrijver heeft het heft in eigen handen genomen.

Deze week vloog een briefje de mailbox van de redactie van De Spanningsblog binnen. ,,Misschien ben je al vergeten wat voor een negatieve recensie je ooit over 'Martelaren van Lot' hebt geschreven'', begon Burger. ,,'Een miljonair maakt nog geen thrillerschrijver'...'' Inderdaad, zijn thriller herinneren we ons nog. Niet echt een hoogtepunt in de misdaadliteratuur.

Burger vervolgt: ,,En misschien had je wel gelijk. Maar ik heb het niet meteen opgegeven. Schrijven is een heerlijk vak en ik hoop dat ik nog een herkansing krijg. Van die miljoenen is ook al bijna niets meer over...''

Die herkansing moet volgens Burger gestalte krijgen met de publicatie van zijn nieuwe thriller. Zijn uitgeverij Dif books, die overigens met een deel van de opbrengsten innovatieve projecten in de Derde Wereld van de grond wil tillen, brengt nog deze maand Burgers thriller 'SMITH! Het tie wrap mysterie' uit. Het is het eerste deel in een serie.

Het boek gaat over Harry Smith, een eerlijk man. Als advocaat in een plattelandsdorp geniet hij het vertrouwen van boeren, burgers en buitenlui. Tot op een dag een zakenman zijn kantoor binnenstapt en hem een mooi leren koffertje geeft. Al snel gaat het bergafwaarts met Smith. Er valt een dode. En daar blijft het niet bij. Het dorp wordt het middelpunt van de belangstelling en Smith is de belangrijkste verdachte.

Wellicht komt De Spanningsblog later terug met een oordeel over 'Het tie wrap mysterie'. Eén ding is zeker: de cover is allesbehalve alledaags.

Geen opmerkingen: