22 juni 2012

Gesignaleerd 144 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

JET VAN VUUREN - BLOEDHEET

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'Bloedheet', de tweede zomerthriller van Jet van Vuuren.

Het is hoogzomer. De meeste inwoners van Almere zijn op vakantie of hebben ter verkoeling de omliggende strandjes opgezocht.

Als opeens het kattenvrouwtje Mies van Rossum verdwijnt, worden in diverse wijken van Almere dode katten gevonden. Niet veel later wordt ook het lijk van Mies gevonden. Wie heeft haar vermoord, en waarom?

De paar thuisblijvers zijn op de vingers van één hand te tellen. Is het Joop, de aantrekkelijke neuroloog uit de Filmwijk die nog een appeltje te schillen heeft met Mies? Gonnie, zijn bedrogen echtgenote? Ans, die een oogje heeft op Gonnie? Of is het de verlegen studente Fleur die bij Ans in huis woont en een verhouding heeft met Joop? Verdacht is ook Thijs Vleugels, de asociale buurman van Mies. Maar heeft hij het ook daadwerkelijk gedaan?

De jonge rechercheur Britt van Dijk woont nog maar net in Almere wanneer ze op deze moordzaak wordt gezet. Als er nog een dode valt en ook Britts eigen leven gevaar loopt, moet ze heel goed nadenken over wie de dader kan zijn.

Jet van Vuuren is bibliothecaris, beeldend kunstenaar en schrijfster. Ze won verschillende verhalenwedstrijden, onder meer met een verhaal in dagblad Trouw. Van Vuuren is geboeid door vrouwenverhalen en alles in haar schrijverij draait dan ook om vrouwen met een bepaalde achtergrond. De uitgeverij plaatst het volgende citaat van Crimeblogger op de achterflap: 'Jet van Vuuren is de nieuwe Suzanne Vermeer'. Maar Crimeblogger is nergens op internet te vinden.

Jet van Vuuren - Bloedheet. Uitgeverij Karakter, 319 pag., € 15,00,. ISBN: 978 90 452 0146 7

Geen opmerkingen: