27 juni 2012

Een sterke merkbeleving (nieuws, 2012)

VERBUM CRIME WORDT DE CRIME COMPAGNIE

Met ingang van vandaag gaat uitgeverij Verbum Crime verder onder de naam De Crime Compagnie. De eerste titels die uitgegeven worden door De Crime Compagnie zijn 'Schaduwspelen' (een heruitgave) van Marelle Boersma en 'Geraakt' van Els Ruiters.

Verbum Crime is ontstaan als imprint van uitgeverij Verbum. Sinds 2009 is Verbum Crime een zelfstandige onderneming en met de naamswijziging naar de Crime Compagnie is nu de verzelfstandiging voltooid.

Met de nieuwe naam wil de uitgeverij 'een sterke merkbeleving' bereiken. Eigenaar Ilse Karman: ,,De Crime Compagnie staat voor kwalitatief goede thrillers, voor leesplezier. Deze naam moet uitgroeien tot een kwaliteitsstempel. Wij denken dat in het veranderende boekenlandschap herkenbaarheid van de uitgeverij steeds belangrijker gaat worden, zeker op de nieuwe markt voor ebooks. Vroeger was boeken maken een ambacht. De toegevoegde waarde van een uitgeverij is nu verschoven naar selectie en redactie. De klant zal naar onze verwachting zijn keuze steeds meer baseren op de naam van de auteur én die van de uitgeverij. Met een duidelijke focus op een genre en door vertrouwen op te bouwen met kwaliteit willen we ons optimaal positioneren in de markt.''

In de nieuwe naam komt volgens Karman de aloude samenwerking in het boekenvak tot uitdrukking. Al in de 17e eeuw waren er Compagnieën van uitgevers en boekverkopers. Compagnie is bovendien een ander woord voor gezelschap. Ilse Karman: ,,We willen uitdragen dat onze spannende thrillers tot stand komen door de gemeenschappelijke inzet van auteurs, medewerkers, freelancers, verkopers en lezers. Daarbij zet ieder zijn of haar eigen netwerk in en maken we veel gebruik van social media. Daar zijn we sterk in.''

Het beeldmerk van de uitgeverij, een zeilschip, is een knipoog naar de VOC en belooft spanning. Bovendien staat het voor de samenwerking en de gemeenschappelijke missie waarmee ieder boek tot stand komt. Op de nieuwe website www.crimecompagnie.nl is meer informatie te vinden over de Crime Compagnie, inclusief de boeken en auteurs van de uitgeverij.

Geen opmerkingen: