22 juni 2012

Gesignaleerd 145 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dezer dagen 'Villa Triste' van Lucretia Grindle, een verhaal over twee zussen in het Italiaanse verzet, en een hedendaags moordonderzoek. Het boek is gebaseerd op feiten: de gebeurtenissen hebben echt plaatsgevonden en Villa Triste heeft werkelijk bestaan.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden de zusjes Caterina en Isabella Cammaccio gedwongen de moeilijkste beslissingen van hun leven te nemen waarvan de consequenties nog jarenlang zullen doorwerken. Veertig jaar later moet Alessandro Pallioti een merkwaardige moordzaak op een oude man oplossen. Een dagboek brengt hem op het spoor van de zussen.

De vermoorde man blijkt een held te zijn geweest voor de verzetsleden van de Tweede Wereldoorlog. Hoe meer Pallioti zich in de zaak verdiept, des te meer komt de geest van de oorlog tot leven. Als hij het dagboek van Caterina Cammaccio tussen het bewijsmateriaal vindt, wordt een ontstellende geschiedenis van het verzet en het leven van twee zussen opgerakeld.

Lucretia Grindle is geboren in Sherborn, Massachusetts. Ze is freelance journaliste geweest in Engeland, Canada en de VS. Ze woont met haar man afwisselend in Devon, Engeland, en Massachusetts. Eerder verscheen van haar hand de psychologische thriller 'Nachtschimmen'.

Lucretia Grindle - Villa Triste. Uitgeverij A.W. Bruna, 472 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 229 9946 2

Geen opmerkingen: