17 juni 2012

Gesignaleerd 143 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

ELSA LEWIN - IK, ANNA

Bij uitgeverij Signatuur Noir is verschenen de klassieker 'Ik, Anna' van Elsa Lewin, een psychologische thriller over twee mensen die meenden bij elkaar hun eenzaamheid te kunnen kwijtraken. Het boek wordt verfilmd door regisseur en scenarioschrijver Barnaby Southcombe, de zoon van actrice Charlotte Rampling en draait vanaf het voorjaar 2013 in de Nederlandse bioscopen.

Anna, een vrouw van middelbare leeftijd die met haar tienerdochter in een bescheiden appartement in New York woont, is net haar man aan een jongere vrouw verloren en dreigt zich terug te trekken in haar eigen wereld. Om na de scheiding toch nieuwe mensen te ontmoeten, gaat ze af en toe naar een singlesfeest. De nacht na zo'n bijeenkomst eindigt ze in het appartement van een vreemde. Wat er die nacht gebeurt, is voor Anna een groot zwart gat.

Rechercheur Bernie wordt van zijn taken op een bloedige plaats delict afgeleid door een kortstondige ontmoeting met de aantrekkelijke, ondoorgrondelijke Anna. Bernies huwelijk lijkt op een dood spoor te zijn beland en terwijl hij zijn baan uitvoert op de automatische piloot, raakt hij in de ban van Anna.

Schrijfster Elsa Lewin leidt een teruggetrokken leven in Great Neck, New York. Ze is een gepensioneerde psychotherapeute. 'Ik, Anna' is haar eerste en enige roman, en werd in de Verenigde Staten in 1984 gepubliceerd, daarna in 1990 in Groot-Brittannië.

Elsa Lewin - Ik, Anna. Vertaling: Dirk-Jan Arensman. Uitgeverij Signatuur Noir, 280 pag, € 17,95. ISBN: 978 90 5672 427 6 l

Geen opmerkingen: